Schapen cupcakes: een creatieve twist
ingrediënten voor de schapen cupcakes:
Muffins:
- 100 gram boter
- 50 gram pure chocolade
- 130 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 180 gram bloem
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 100 ml melk
- 1 tl kaneel
- 1 tl citroenrasp
Versieren:
- 100 gram pure chocolade (of botercrème/icing)
- Zakje mini marshmallows wit
- Zwarte fondant
- kant-en-klare suikeroogjes
het stappenplan:
- Verwarm de oven voor op 180°C (of 200°C voor boven- en onderwarmte).
- Maak de muffinmix:
- Meng de bloem, bakpoeder, cacao, zout, kaneel en citroenrasp in een kom.
- Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat afkoelen tot lauw.
- Mix de boter en suiker tot een luchtige massa. Voeg de eieren één voor één toe.
- Wissel af met het toevoegen van de bloemmix en de melk, mix tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes (¾ vol).
- Bak de muffins in circa 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
- Versier de cupcakes:
- Smelt de chocolade (of maak de botercrème/icing).
- Smeer de cupcakes in met de chocolade.
- Bedek de cupcakes met mini marshmallows.
- Maak van zwarte fondant oren en een gezichtje voor de schaapjes. Plak ze met een beetje water of gesmolten chocolade op de cupcakes.
- Plak de kant-en-klare oogjes met wat water op de marshmallows.