Schapen cupcakes: een creatieve twist

ingrediënten voor de schapen cupcakes:

Muffins:

  • 100 gram boter
  • 50 gram pure chocolade
  • 130 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 180 gram bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 100 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl citroenrasp

Versieren:

schapen cupcakes

het stappenplan:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (of 200°C voor boven- en onderwarmte).
  2. Maak de muffinmix:
    • Meng de bloem, bakpoeder, cacao, zout, kaneel en citroenrasp in een kom.
    • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat afkoelen tot lauw.
    • Mix de boter en suiker tot een luchtige massa. Voeg de eieren één voor één toe.
    • Wissel af met het toevoegen van de bloemmix en de melk, mix tot een glad beslag.
    • Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes (¾ vol).
    • Bak de muffins in circa 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
  3. Versier de cupcakes:
    • Smelt de chocolade (of maak de botercrème/icing).
    • Smeer de cupcakes in met de chocolade.
    • Bedek de cupcakes met mini marshmallows.
    • Maak van zwarte fondant oren en een gezichtje voor de schaapjes. Plak ze met een beetje water of gesmolten chocolade op de cupcakes.
    • Plak de kant-en-klare oogjes met wat water op de marshmallows.